همه آنچه باید درباره صفحه نمایش گوشی های شیائومی بدانیم
همه آنچه باید درباره صفحه نمایش گوشی های شیائومی بدانیم
انواع صفحه نمایش گوشی های شیائومی
شرکت شیائومی برای تولید صفحه نمایش گوشی ها از دو کیفیت IPS (ال سی دی) و SUPER AMOLED (ال ای دی) استفاده میکند.
صفحه نمایش های ال ای دی کیفیت نمایش بالاتر و تفکیک رنگ بهتر و در عملکرد و نمایش تصویر فضای باز یا نور آفتاب نسبت به صفحه نمایش های IPS بهتر عمل میکند و برای استفاده طولانی مدت برای چشم ضرری ندارند.درادامه مفصل تر درباره صفحه نمایش IPS و AMOLED توضیح خواهیم داد.
برای تشخیص اینکه صفحه نمایش گوشی های شیائومی LCD است یا LED به عکس زیر دقت کنید صفحه نمایش هایLCD حالت فلزی دارند.
برای اطمینان در خرید صفحه نمایش گوشی خود جنس های موجود در بازار را مفصل توضیح دادیم مطالعه بفرماییدو و در صورت اطلاع از قیمتها و موجودی نمایشگر های گوشی شیائومی به سایت شآرسل مراجعه کنید.
LED:
1.سرویس پک یا اصل شرکت (اکثرا با فرام و جنس LED هستند) نام یکی از جنس های موجود در بازار می باشد که از لحاظ کیفیت تفاوتی با جنس روکاری و از لحاظ کیفیت عالیست و معمولا با فرام هستند.برای گوشی های شیائومی جنس سرویس پک برای همه مدل ها موجود نمی باشد.
2.اصل شرکت یا استوک یا روکاری بودن صفحه نمایش
3.جنس های بازاری: که از سه دسته اصلی ، های کپی وکپی تشکیل شده است.
- اصل بازار: بهترین کیفیت موجود در بازار که مانند صفحه نمایش اصل شرکت از جنسLED هستند.
- OLED:(جنس کپی) در جنس هایOLED یا 2IC که کیفیت پایین تری نسبت به اصلی دارد ازIC کمکی برای تاچ و کیفیت پخش روی LED استفاده شده است.
- TFT:(جنس کپی) که همان صفحه نمایش کپی در نظر گرفته میشود.این صفحه نمایش که حالت فلزی دارد از طریق چند لایه تشکیل میشود و دیگرLED نیست. اگر مدل موردنظر روی صفحه فینگرتاچ داشته باشد با جنس TFT از کار می افتد و قابل شناسایی نخواهد بود.
از ضعفهای این صفحهنمایش TFT میتوان به این موضوع اشاره کرد که محدودیت زاویه دید و خوانایی پایین در زیر نور خورشید را دارد، همچنین این صفحهنمایش در نمایش رنگهای کدر ضعیف میباشد.
این تاچ ال سی دی انرژی بالایی را مصرف میکند و به دلیل قیمت پایین آن در گوشیهای ارزان قیمت مشاهده میشود.
LCD:
1.اصل شرکت یا روکاری
2.سرویس پک (با فرام و با کیفیت بالا)کیفیت مشابه روکاری اصولا با فرام و از لحاظ قیمت بالاتر از جنس بازاری
3.جنس اصل بازار(بهترین کیفیت بازار)
صفحه نمایش های LCD اصولا جنس کپی ندارند و کیفیت های آن با توجه به ساخت شرکت ها متفاوت است و تنها راه تشخیص با تست کردن و چک کردن نمایشگر است.
تفاوت صفحه نمایش اورجینال و کپی
1-کیفیت نمایش
در صفحه نمایش اورجینال محتوای گوشی با کیفیت بالاتری نمایش داده می شود و این در حالی است که کیفیت صفحه نمایش هایکپی بسیار پایین تر است. گاهی صفحه نمایش کپی نمی تواند رنگ ها را به درستی تفکیک کند.
2-روشنایی صفحه
صفحه نمایش اورجینال قابل استفاده در زیر نور خورشید است ولی متاسفانه ال سی دی هایکپی در زیر نور مستقیم آفتاب ضعف دارند و امکان استفاده از آن را بسیار دشوار میکند.
3-پایداری و کارکرد درست برای کاربران
4-اندازه نمایشگر
در صفحه نمایش کپی اندازه ها کوچیکتر میشوند و حاشیه بیشتر.
AMOLED
AMOLED یک تکنولوژی معروف در ساخت نمایشگر میباشد که مخفف Active-Matrix Organic Light Emitting Diode و به معنای شبکهی فعالی از دیودهای اُرگانیک تابندهی نور میباشد.
در یک نمایشگر AMOLED، دستهای از لایههای کاتدی، ارگانیک و آندی روی یک لایه یا مادهی دیگر که شامل مدارات نمایشگر است، قرار میگیرند.
پیکسل چیست؟
یک پیکسل بخشی از مادهی ارگانیک پیوسته که به صورت نقطه نقطه، به بخشهای ریزی تقسیم می شود.مدار مربوطه، ولتاژی به کاتد و آند پیکسل میرساند و مادهی ارگانیک بین دو الکترود، تحریک میشود و نوری از خود ساتع میکند.
در صفحه نمایش های AMOLED موقع نمایش رنگ سیاه، پیکسل به کلی خاموش میشود و نسبت کنتراست به مراتب بیشتر از پنلهای LCD است. اگر LCD و AMOLED را زیر نور خورشید مقایسه کنیم، متوجه میشویم که روشنایی کمتر AMOLED، منجر به کاهش دید آن میشود. البته سامسونگ با معرفی SUPER AMOLED و کاهش فاصلهی بین لایهها، مشکل روشنایی را تا حدی برطرف کرده است.
نقاط قوت نمایشگر AMOLED
- برای نمایش ویدئوهای پر تحرک و حرکات سریع و روان مناسب هستند چون پیکسلهای این نمایشگر با سرعتی معادل 3 برابر سرعت فیلمهای معمولی خاموش و روشن میشوند
- به دلیل کیفیت تصویر عالی برای تماشای فیلم و عکس و همچنین برای بازیها، بسیار مناسب است.
- کیفیت نمایشگرهای AMOLEDزیر نور مستقیم خورشید بیشتر از دیگر نمایشگرهاست. البته این برتریها همیشگی و مطلق نیست.
SUPER AMOLED
Super AMOLED در حقیقت مدل ارتقا یافته AMOLED است. یکی از ویژگی های صفحه نمایش Super AMOLED که آن را از AMOLED متمایز می کند این است که لایه لمسی به جای اینکه به عنوان یک لایه کاملاً مجزا وجود داشته باشد ، مستقیماً در صفحه قرار می گیرد.
IPS
IPSهم یکی از تکنولوژی های ساخت صفحهنمایشهای LCD است. این تکنولوژی محدودیتهای صفحهنمایش LCD را مثل زاویه دید کم یا کیفیت پایین رنگها، بهبود میدهد.
صفحات IPS برای هر پیکسل از دو ترانزیستور استفاده میکند در حالی که صفحات TFT، که قبلتر در گوشیها استفاده میشد، از یک ترانزیستور بهره میبرند. استفاده از دو ترانزیستور به نور پس زمینه بیشتری نیاز دارد که در نهایت نتیجه کار صحت رنگی و زاویه دید بیشتر برای صفحهنمایش را ایجاد میکند.
این صفحه نمایش نسخهی پیشرفتهتر TFT میباشد که یه نسبت صفحهنمایش TFT دارای زاویه دید بیشتری است به طوری که شما میتوانید از کنارههای گوشی محتوای آن را ببینید،و مصرف انرژی کمتری دارد و در گوشیهای رده بالاتر استفاده میشود.
این صفحهنمایش برخلاف TFT در زیر نور مستقیم آفتاب نیز قابل استفاده است. صفحهنمایش IPS کیفیت رنگ و تصویر بالایی دارد.
به دلیل وجود یک لایه برای نور پس زمینه، معمولا گوشیهایی که از این تکنولوژی بهره میبرند، ضخامت بیشتری نسبت به سایر محصولات دارند.
از آنجایی که قیمت آن بیشتر است بیشترین استفاده از صفحه نمایش IPS در گوشیهای هوشمند میان رده و بالا رده و دستگاههای قابل حمل است.
مزایای صفحهنمایش IPS
نمایش رنگ در این صفحهنمایش از تمام زوایا با ثبات و دقیق است.
بر خلاف صفحهنمایش LCD معمولی زمانی که این صفحه را لمس میکنید نور در نقطه لمس پخش نمیشود که برای محصولاتی که باید صفحات لمسی داشته باشند نکته مهمی است.
پنلهای IPS تصاویر را شفافتر نشان میدهند علاوه بر اینکه زمان پاسخ پایدارتری هم دارند.
معایب صفحهنمایش IPS
- مصرف انرژی: مصرف انرژی این صفحات ۱۵ درصد بیشتر از صفحات LCD معمولی است.
- قیمت: این صفحات از نسخههای معمولی صفحههای LCD قیمت بیشتری دارد.
- مدت زمان پاسخگویی: نسبت به صفحهنمایش معمولی LCD زمان پاسخگویی بیشتری دارد.
- عدم توانایی در تولید رنگ مشکی عمیق و با کیفیت